20 Ekim 2014 Pazartesi

Android için termometre uygulaması

Android işletim sistemli cihazlarımızda pusuladan tutun da yakınlık sensörüne kadar bir sürü bildiğimiz ve bilmediğimiz sensör bulunuyor. Peki bu sensörleri kullanarak telefonumuzun kullanımını nasıl geliştiririz? Örneğin cep telefonumuzdaki ya da tabletimizdeki sensörleri kullanarak hava sıcaklığını ölçebilir miyiz?




Her ne kadar bu fikir kulağa ilginç ve kullanışlı gelse de, piyasada söylenenlerin aksine cep telefonunuzdan doğru şekilde hava sıcaklığını ölçmenin pratik bir yolu bulunmuyor. Her ne kadar geliştiriciler Google Play Store'a yerleştirdikleri uygulamaların tanıtımlarına çok iddialı açıklamalar yazsa bile, hatta ve hatta bu uygulamalar paralı olsa bile, çoğu uygulama ya yanıltıcı ya da kullanımları pratik değil. Yine de sizler için farklı yöntemler kullanarak hava sıcaklığını ölçen ve ölçtüğünü iddia eden 3 uygulamayı tanıttık.

Mobiquité'den “Thermometer” uygulaması

Bu uygulamayı Google Play Store'da bulduğunuzda açıklama kısmında oldukça iddialı bir tanıtım yazısıyla karşılaşabilirsiniz. Prensipte size tutarlı değerler verse de bu uygulama aslında bir termometre uygulaması değil. GPS'inizden konumunuzu belirleyerek internetteki farklı kaynaklardan o konumun etrafındaki ölçüm istasyonlarından sıcaklık bilgilerini topluyor ve size ortalama bir değer çıkarıyor. Yani internetiniz olmadığında ya da GPS'iniz kapalı olduğunda bu uygulama hiç bir işe yaramıyor. Onun yaptığı işleri siz de farklı hava durumu uygulamaları indirerek yapabilirsiniz aslında! Yine de tutarlılığı ve kısmen pratik oluşu bu uygulamayı diğerlerinin önüne geçiriyor. Uygulamanın ücretsiz ve reklam içeren versiyonunu indirebileceğiniz gibi satın da alabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder