20 Ekim 2014 Pazartesi

10 maddede akıllı telefonlar için güvenlik ipuçları

10 maddede akıllı telefonlar için güvenlik ipuçları

Özellikle akıllı telefonların teknik özelliklerinin giderek artması ve yapabilecekleri görevlerin çoğalması ile birlikte kullanıcılar daha fazla kişisel bilgiyi bu cihazlarda saklamaya başladı. Bununla beraber teknolojinin getirmiş olduğu risklere karşı bilinçli tüketici olarak tedbir almak gerekiyor.




Dünyada yaşanan teknolojik gelişmelere paralel olarak ülkemizde de akıllı telefon kullanımında ciddi oranda artışlar meydana geldi. 2009 yılında 7.1 milyon olan 3G abone sayısı, 2012 4’üncü çeyrek verileri itibariyle 41.8 milyondan fazla kişiye ulaşmış durumda.

RİSKLERE KARŞI TEDBİR ŞART

iCloud’un hacklenmesi sonucunda pek çok ünlünün özel fotoğraflarının ifşa olması, dijital ortamdaki güvenliğimizin ne derece iyi olduğunu sorgulamamıza sebep oldu.

Teknoloji hayatımıza önemli avantajlar sağlamakla beraber, teknolojinin getirmiş olduğu risklere karşı bilinçli tüketici olarak tedbir almak gerekiyor.

Başta kişisel bilgileri, fotoğrafları ve videoları depolamak için kullanılan akıllı telefonların güvenlik seviyesi daima yüksek tutulmalı.

Her gün artan mobil güvenlik tehditlerine karşı derlenen 10 maddede mobil güvenlik ipuçları, mobil güvenlik tehditlerine maruz kalma olasılıklarını azaltmada yardımcı olacak.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder